Kulturföreningen Posörerna har sitt ursprung i lundell-cover-bandet Posörerna som mellan 1991 och 1995 spelade på bland annat den anrika Restaurang Victoria i Göteborg. Under en period stod bandet på trappan ovanför baren varannan onsdag-torsdag och underhöll Göteborgs alla lundell-fans.

Vi som var med minns det som en underbar tid, säger en utav vakterna på Vickan. Killarna i Posörerna var alltid välkomna till oss! Det var ett gott gäng.

Att Vickan var Posörernas hemmascen är det inget snack om, men vi spelade förstås på andra scener också.

Spela nåt med Stones!

Den lika anrika 7:ans Ölhall var också en plats vi ofta återkom till. Där var publiken inte alltid med på noterna. En gång i slutet av ett gig kom det fram en kille som samma dag hade muckat från kåken. Han sa: Spela nåt med Stones! Vi, som var ganska mycket yngre och definitivt inte lika bevandrade i den undre världen blev något förskräckta, men svarade till sist att vi bara spelande Lundell. Han blängde på oss en kort stund, men gick med på det och vi kunde slutföra konserten.

År 1995 hade medlemmarna i bandet utvecklats olika och ville också olika saker. Posörerna gjorde sin sista spelning (trodde vi då) på Restaurang Valand i Göteborg och alla fortsatte med sina liv på Vickan, på jobbet, i utbildningen och så vidare.

År 2012 ringde keyboardistens lillebror till en av oss i bandet. Han skulle fylla 35 år i december 2013 och ville så gärna att Posörerna skulle repa in Lundell igen, nu med honom själv som sångare. Vår ursprungliga sångare har lyckats väl inom musiken, han producerar bland annat världsbandet Scorpions och har jobbat med både Peter LeMarc, Eldkvarn och Ulf Lundell, och han hade säkert inget emot att Posörerna tog in Christoffer som sångare för denna födelsedagsfest. Ni som var med på festen vet hur kul det var! Och det fanns egentligen bara ett att göra! Fortsätta repa och göra det igen och igen och igen!

Efter en tid i replokalen och efter en bejublad spelning på Syd Koster som efterband åt Eldkvarn bestämde sig vår härliga trummis för att sluta utav personliga skäl. Vi önskar honom givetvis all lycka med musicerandet i framtiden. En mycket god barndomsvän till några i bandet ställde upp och bankade skinn under en period och till slut kände vi alla att detta var helt rätt för bandet. Vi är väldigt glada att ha med Christer Sosa i Posörerna!

Idag spelar vi i Kulturföreningen Posörerna och vi främjar och värnar om den svenska musiken. Även om ursprunget till allt är Ulf Lundell och hans fantastiska låtar är det numer alla svensk musik som gäller för oss!